Έρχεται το Skoda Kodiaq

H Skoda αφού πρώτα έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες εικόνες του πρωτότυπου VisionS τώρα επανέρχεται φανερώνοντας το νέο SUV της σε σκίτσα, ενώ μας πληροφορεί πως θα το δούμε επισήμως τον Σεπτέμβριο.

Τα σκίτσα φανερώνουν ένα δυναμικό σχέδιο, το οποίο δεν απέχει πολύ από αυτό του πρωτότυπου VisionS και ελπίζουμε να οι γραμμές του να μείνουν ως έχουν και στην έκδοση παραγωγής του μοντέλου. Επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας είναι ο Joseph Kaban ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως το μήκους 4,7 μ. μοντέλο της Skoda θα έχει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του.

Προς το παρόν, από τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει θεωρούμε βέβαιο πως το Kodiaq, όπως και κάθε νέο μοντέλο του ομίλου VW στη συγκεκριμένη κατηγορία, θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB. Όσον αφορά τις διαστάσεις του, όπως γράψαμε και πιο πάνω το μήκος του είναι στα 4,7 μέτρα, ενώ πλάτος και ύψος είναι στα 1,91 και 1,68 μέτρα αντίστοιχα. Το μεταξόνιό του, είναι στα 2,79 μέτρα.

Μάλιστα η Skoda επιβεβαίωσε πως το μοντέλο της θα έχει προαιρετικά και τρίτη σειρά καθισμάτων, η οποία θα αναδιπλούμενη. Όσον αφορά τα μοτέρ του, κάτω από το καπό του αναμένουμε τα νέα μοτέρ TSI και TDI του ομίλου VW.

Το νέο τσέχικο SUV θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, στα τέλη Σεπτέμβρη (για το κοινό οι πύλες της ανοίγουν 1η Οκτωβρίου).

Πηγή : Autotriti.gr