ΨΥΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΨΥΞΗ & ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο θερμοκήπιο σας, χρειάζεστε μόνο μία δεξαμενή νερού και ένα σύστημα ψύξης αυτοκινήτου. Εάν χρησιμοποιείτε φιάλες υγραερίου ή κάποιες ηλεκτρικές θερμάστρες για τη θέρμανση το χειμώνα ή τις κρύες νύχτες γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρό. Μπορεί το σύστημα αυτό να μην είναι όμορφο αλλά η λειτουργικότητα του σίγουρα υπερτερεί!


ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΨΥΞΗ & ΘΕΡΜΑΝΣΗ;

Σε ένα θερμοκήπιο μπορεί να κάνει πάρα πολύ ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας και σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το δροσίσετε όπως : ανοίγματα παραθύρων, ανεμιστήρες, σκίαστρα κτλ. Ωστόσο όμως μπορεί να έχετε και πάρα πολύ κρύες περιόδους, ενώ τα φυτά αγαπούν τη θερμότητα. Φτιάξτε λοιπόν ένα σύστημα το οποίο θα δροσίζει το θερμοκήπιο σας στη ζέστη και θα το ζεσταίνει όποτε κάνει κρύο. Πώς? Όταν το νερό στη δεξαμενή είναι πιο κρύο από τον αέρα του θερμοκηπίου το βεντιλατέρ ψύχει το νερό που περνάει μέσα από το ψυγείο και παράλληλα δροσίζει τον αέρα. Όταν όμως η δεξαμενή έχει πιο ζεστό νερό από τον αέρα τότε γίνετε ακριβώς το αντίθετο και το θερμοκήπιο σας θα ζεσταθεί.


ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ & ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

  • Δεξαμενή νερού

  • Αντλία νερού (με φίλτρο)

  • Ψυγείο νερού με βεντιλατέρ

  • Κολάρα ή λάστιχα

  • Καλώδια & διακόπτες


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΨΥΞΗΣ & ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Από τη στιγμή που έχετε είδη εγκαταστήσει την δεξαμενή νερού, τοποθετήστε το ψυγείο σε ψηλότερο μέρος από αυτήν και συνδέστε μια αντλία για να τραβάει και να φιλτράρει το νερό, το μόνο που χρειάζεται είναι να τα συνδέσετε όλα στη σειρά όπως στη φωτογραφία. Έτσι, το νερό θα αντλείται μέσω του ψυγείου και στη συνέχεια θα ρέει πάλι πίσω στην δεξαμενή.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε το σύστημα εν δράση. Οι κόκκινοι κύκλοι δείχνουν το ίδιο σημείο. Μπορείτε να έχετε το ψυγείο σε λειτουργία από το μεσημέρι, όταν το θερμοκήπιο θερμαίνεται, μέχρι νωρίς το πρωί, όταν το νερό κρυώσει. Αυτό είναι εύκολο να το ρυθμίσετε με ένα χρονοδιακόπτη.